7 tools voor het maken van een e-learning

build-carpenter-carpentry-3327-430x350

In ons eBook geven wij jou duidelijke uitleg hoe je een goede e-learning maakt. De tien overzichtelijke stappen werden twee weken terug ook genoemd op deze pagina. Daarin werd kort aangestipt wat een perfecte e-learning maakt. Punt 6 in het eBook is het gebruiken van zowel audio, video, tekst als beeld. Om het belang van afwisseling nog eens te benadrukken: Volgens de piramide over leerrendement van David Sousa leren we 10 procent van wat we lezen, 20 procent van wat we horen, 30 procent van wat we zien en 50 procent van wat we zien én horen. Een goede reden om veel te combineren dus, maar uit interviews begrepen we dat veel mensen de middelen missen om iets moois te maken. Daarom zal ik je hieronder enkele tools geven.

Mensen onthouden dus 30% van wat ze zien. Voor mooie afbeeldingen is de tool Canva heel handig. Je kan je eigen afbeeldingen uploaden, er met Canva precies het formaat van maken dat je nodig hebt en er een mooie tekst overheen plaatsen. Je kunt bij hen tussen stockfoto’s zoeken, die wel iets kunnen kosten, maar per foto betaal je een euro. Infographics zijn ook een handige manier om je verhaal meer kracht en overzicht te geven. Bij Venngage kun je tussen bestaande templates kiezen en de gewenste iconen, afbeeldingen en grafieken vormgeven.

Je hoeft helemaal geen professionele studio te hebben om een mooie presentatie op te nemen. Op bijna iedere laptop zit tegenwoordig een webcam en microfoon. Met Movenote kun je jouw slides uploaden en met je webcam een filmpje opnemen. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf niet te filmen en de presentatie alleen in te spreken. Wil je je presentatie wat flitsender hebben? Gebruik dan Prezi in plaats van powerpoint. Prezi laat je in- en uitzoomen van afbeeldingen waardoor je presentatie een hele nieuwe dimensie krijgt. Je kunt je scherm ook opnemen, oftwel screencasten, en daar geluid overheen plaatsen. Gratis screencasting programma’s zijn Apowersoft screencast en Screencast-o-Matic. Zo kun je je Prezi opnemen, er muziek onder zetten, of je eigen geluidsfragment. Met Audacity kun je audio opnemen om deze onder je eigen screencast te plaatsen.

Uiteraard bestaan er nog veel meer tools om een goede e-learning te maken. Er bestaan ook programma’s waar je voor moet betalen en waar je meer mee kunt. Als je zelf goede tips hebt, laat het weten! info@ucourse.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s