4 tips voor het sterker maken van je online platform

people building

88% van de mensen geeft aan te leren van collega’s. Dit sociale element kan gebruikt worden om een leersysteem sterker te maken. Hoe kun je dat binnen jouw organisatie gebruiken? Handige tips uit “Four Tips: building learning and performance ecosystems for small to medium businesses”, Learning Solutions Magazine, 2015: 

1. Identificeer wie de onderwerp experts zijn

Onderwerp experts zijn degenen waar collega’s naar toe komen met hun vragen. Zoeken kan door: te praten met managers om te vragen wie zij geschikt vinden, en door te kijken wie er vaker een goede suggestie of oplossing heeft bedacht. Iemand lager in de bedrijfshiërarchie heeft vaak meer praktische kennis dan een leidinggevende.

2. Laat experts samenwerken om trainingen te maken

Geef de experts de tools en de tijd om samen lesmateriaal te maken. Hou het zo open mogelijk – misschien bedenken ze wel iets veel beters dan je in gedachten had. E-learnings kunnen in veel vormen: quizzes, audio, video, tekst.. Tegelijkertijd zorgt overleg voor consistentie in hoe de trainingen er uit zien.

3. Deel, verzamel feedback en verbeter

Tijd om te testen! Deel en moedig aan om de e-learnings uit te proberen. Geef personeel de tijd ervoor. Een voortgangstoets of competitie-element kan dit verbeteren.

4. Moedig nieuwe experts aan!

Mensen worden graag erkent in hun kunnen. Maak duidelijk dat de kennis die gedeeld wordt, belangrijk is voor de organisatie en anderen helpt. Laat men de learnings delen en zelf dingen toevoegen. Erkenning zal nieuwe kennisdeling stimuleren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s